Translate

Saturday, April 4, 2015

Tumis Baby Pak Choy Pedas (Stir-Fry Spicy Baby Bok Choy)


In Indonesian & English

Bahan

  • 1½ sm Tauco200 gr Tahu-goreng & ptg2
  • 400 gr Baby Pak choy2 Baw.pth-cincang
  • 2 Cabai keriting & 2 Cabai hijau-iris
  • 1 Daun salam, 1 sm Saus soya pekat
  • 1 sm Saus soya2 sm Saus tiram
  • 100 ml Air, 2 sm Minyak, Garam
  • 1 sm Minyak wijen½ st Lada bubuk

Cara membuat

  • Cuci pak choy, jangan dipotong. Campur semua saustauco & lada. Sisihkan semua.
  • Tumis bawang putih, cabai & salam dng minyak di atas api sedang. Mskkan campuran saus, aduk rata. Tuangi air, masak hingga mendidih. Mskkan pak choy & tahu. Masak hingga batang empuk tetapi masih renyah. Mskkan minyak wijen, bumbui dng garam secukupnya, aduk rata.

Ingredients

  • 400 gr Baby bok choy, 1 Bay leaf
  • 200 gr Tofu-fry & then small cut, Salt
  • 1½ tbsp Fermented soy beans, 2 tbsp Oil
  • Green chilies+2 Cayenne peppers-sliced
  • cloves Garlic-minced100 ml Water
  • 1 tbsp dark Soy sauce, 1 tbsp Sesame oil
  • tbsp light Soy sauce, ½ tsp ground Pepper
  • 2 tbsp Oyster sauce

Directions

  • Rinse the baby bok choy without slicing. Combine sauces ingredients, fermented soy beans ground pepperSet aside.
  • Saut√© the garlic, chilies & bay leaf with oil over medium heatStir in the sauces mixture. Pour in the water; bring it to a boil. Put in the bok choy & tofu; cook until the stems are softened but still crunchy. Add in sesame oil & season with enough salt; stir well.

Popular Posts

Followers