Pages

Pages

Wednesday, March 14, 2012

Kentucky Herb Fried Chicken


In Indonesian & English (the English version is below the recipe written in Indonesian)


Bahan
  • 6 Paha/Dada Ayam, 2 st Lada hitam, ½ st Bawang putih bubuk
  • 2 Bawang putih & 2 Bawang merah-haluskan, 1 st Paprika bubuk
  • 1 st Tomat pasta, 1 st Sage, 1 st Thyme1 st Mustard Dijon
  • 1 st Oregano, 1 st Tarragon, 60 gr Panir+125 gr Terigu, Garam
  • 1 st Jahe bubuk180 ml Susu, Minyak sayur+2 sm Mentega

Cara membuat
  • Gosok2 ayam dng garam, diamkan 10 mntCuci, keringkan & sisihkan. Campur tomat pasta, susu, bawang putih halus, bawang merah hls, mustard, ½ st paprika bbk, 1 st dari masing2 garam & lada. Masak ayam dng adonan ini di atas api kecil-sedang sampai adonan mengental & ayam ½ matang sambil sesekali dibalik. Angkat dari api & diamkan ayam dalam adonan hingga mendingin. Campur tarragon, sage, oregano & thyme. Angkat ayam, lumuri dng campuran rempah. Diamkan 15 menit.
  • Campur terigu dng panir, ½ st paprika bbk, bawang putih bubuk, 1 st dari masing2 garam, lada & jahe bbk. Gulingkan ayam di campuran terigu sampai terlapisi sepenuhnya.
  • Tuang minyak+mentega di wajan sampai setinggi ± 2-3 cm, panaskan dng api sedang. Angkat busa yg terbentuk di minyak saat dipanaskan. Setlh panas, mskkan ayam & tutup wajan. Masak selama ± 4 mnt. Balik ayam, teruskan memasak tanpa ditutup sampai semua sisi kuning kecoklatan. Angkat & keringkan ayam di kertas penyerap minyak.

Ingredients
  • 6 Chicken legs/breasts, 2 tsp ground Black pepper, 180 ml Milk
  • 1 tsp Dijon mustard1 tsp Tomato paste, 1 tsp Paprika powder
  • 2 Garlic cloves & 2 Shallots-grind1 tsp Thyme, 125 gr Flour
  • 60 gr Bread crumbsVegetable oil+2 tbsp Butter, 1 tsp Sage
  • 1 tsp Tarragon, 1 tsp Oregano, ½ tsp Garlic powderSalt
  • 1 tsp Ginger powder

Directions
  • Rub the chicken with saltlet it stand for 10 minutesWashdrain them & then set it asideCombine milktomato paste, ground garlic, shallots, mustard, ½ tsp paprika pwd, 1 tsp of each salt & pepper. Cook the chicken with this mixture over low-medium heat until the mixture becomes rather thick & the chicken ½ cooked. Turn the chicken over occasionally. Remove from the heat & let it cool. Mix tarragon, sage, oregano & thyme. Remove chicken from the mixture & rub with the herb. Let it stand for 15 minutes.
  • Mix flour with bread crumbs, ½ tsp paprika pwd, garlic powder, 1 tsp of each salt, pepper & ginger powder. Roll chicken in the flour mixture to cover all.
  • Add oil & butter in a skillet to a depth of ~ 2-3 cmturn the heat to medium. Skim any foam as it rises to the surface. Put chicken pieces into hot oil then cover the skillet. Cook for ~ 4 minutes. Turn the chicken over; continue to cooking it uncover. Turning as necessary to ensure that both sides are golden brown. Remove the chicken & drain them on paper towels.

No comments:

Post a Comment