Pages

Pages

Wednesday, January 4, 2012

Daging Bumbu Bali (Balinese Stewed Spicy Beef)


In Indonesian & English (the English version is below the recipe written in Indonesian)


Bahan
  • 350 gr Daging-iris2, 3 Daun jeruk, 2 Daun salam
  • 250 ml Santan, 2 st Kecap manis, 1 sm Air asam
  • 2 cm Lengkuas & 1 Sereh-geprek, Minyak
Haluskan:
  • 3 Bawang putih, 1 cm Jahe, ½ st Terasi, 5 Kemiri
  • 7 Bawang merah, 5 Cabai merah, 1-2 st Garam
  • 1 st Gula merah

Cara membuat
  • Tumis bumbu halus. Masukkan daging & bahan lain (kecuali santan), aduk hingga daging berubah warna.
  • Masukkan santan, masak dengan api kecil sampai santan mengental & tinggal sedikit.

Ingredients
  • 350 gr Beef-sliced1 tbsp Tamarind juice
  • 250 ml Coconut milk, 2 tsp sweet Soy sauce
  • 2 cm Galangal & 1 Lemon grass-bruised
  • 2 Bay leaves, 3 Kaffir lime leavesFrying oil
Grind into a paste:
  • 3 Garlic cloves, 1 cm Ginger, 5 Candlenuts
  • 5 red Chilies, 7 Shallots, 1-2 tsp Salt
  • 1 tsp Brown sugar, ½ tsp Shrimp paste

Directions
  • Sauté spices pastePut in the beef & other ingredients with the exception of coconut milk. Stir until beef colour change.
  • Add in coconut milk; cook over low heat until the gravy rather dry.

1 comment: