Pages

Pages

Saturday, April 4, 2015

Tumis Baby Pak Choy Pedas (Stir-Fry Spicy Baby Bok Choy)


In Indonesian & English (the English version is below the recipe written in Indonesian)


Bahan
  • 1 sm Saus soya200 gr Tahu-goreng & potong
  • 400 gr Baby Pak choy2 Bawang putih-cincang
  • 2 Cabai keriting & 2 Cabai hijau-iris2, Garam
  • 1 Daun salam100 ml Air, 1 sm Saus soya pekat
  • 1½ sm Tauco2 sm Minyak2 sm Saus tiram
  • 1 sm Minyak wijen½ st Lada bubuk

Cara membuat
  • Cuci pak choy, jangan dipotong. Campur semua saustauco & lada. Sisihkan semua.
  • Tumis bawang putih, cabai & salam dengan minyak di atas api sedang.
  • Masukkan campuran saus, aduk rata. Tuangi air, masak hingga mendidih. Masukkan pak choy & tahu. Masak hingga batang empuk tetapi masih renyah. Mskkan minyak wijen, bumbui dengan garam secukupnya lalu aduk rata.

Ingredients
  • 400 gr Baby bok choy2 tbsp Oyster sauce
  • 200 gr Tofu-fried & small sliced, 1 Bay leaf
  • tbsp light Soy sauce100 ml Water, Salt
  • 2 Garlic cloves-minced½ tsp ground Pepper
  • 1½ tbsp Fermented soy beans, 2 tbsp Oil
  • Green chilies+2 Cayenne peppers-sliced
  • 1 tbsp dark Soy sauce, 1 tbsp Sesame oil

Directions
  • Rinse baby bok choy without slicing it. Combine sauces ingredients, fermented soy beans ground pepperSet it aside.
  • Sauté garlic, chilies & bay leaf with oil over medium heat.
  • Stir in sauces mixture. Pour in water & bring it to a boil. Put in bok choy & tofu; cook until the stems are soften but still crunchy. Add in sesame oil & then season with enough salt; stir well.

No comments:

Post a Comment