Translate

Thursday, November 10, 2011

Tahu Goreng Crispy (Crispy Fried Tofu)



In Indonesian & English

Bahan
- 250 gr Tahu-potong2 setbl 1 cm, lalu ptg jadi 2
- 2 Telur-kocok, 2 Bawang putih-hlskan, Garam
- Minyak gorengPanir & Panko secukupnya
- Lada bubuk & Ketumbar bubuk secukupnya

Cara membuat
Campur baw. putih, lada, garam, ketumbar & air secukupnya, lalu rendam tahu ± 20 mnt.
Campur panir dng sedikit ketumbar bubuk, garam & lada. Tiriskan tahu, celupkan ke telur, lalu gulingkan di panir, ulangi proses sekali lagi tetapi kemudian gulingkan tahu di panko. Goreng di minyak panas dng api sedang sampai kekuningan & crispy.

Ingredients
- 250 gr Tofu-sliced into 1 cm thickness & then halved
- 2 Eggs-beaten, 2 cloves Garlic-grind, Frying fat, Salt 
- enough Breadcrumbs & Panko, Pepper, ground Coriander

Directions
Blend garlic, pepper, salt, coriander with enough water to cover the sliced tofu. Soak tofu in the mixture for ~ 20 minutes. Drain tofu & set aside.
Season breadcrumbs with coriander, pepper & salt; set aside. Dip sliced tofu in eggs; then roll in bread crumbs. Repeat the process once again but this time roll tofu in the panko. Fry tofu in hot frying fat over medium heat until golden brown & crisp.

Popular Posts

Followers