Translate

Sunday, January 3, 2016

Ayam Lapis Crispy Isi Keju (Cheese Stuffed Chicken Schnitzel)




In Indonesian & English

Bahan
  • 500 gr Fillet dada ayam besar, Lada bubuk
  • 7 sm Tepung panko/panir, 1 st Daun rosemary
  • Keju cheddar-ptg membentuk balok uk. 5x1 cm
  • sm Terigu, 1 Telur+1 sm Susu-kocok, Minyak
  • 1 sm Keju parmesan parut+ekstra utk taburan
  • 1 sm Peterseli cincang+ekstra utk taburan
  • 1 st Bawang putih bubuk, ½ st Cabai bubuk

Bahan perendam: Campur rata
  • ½ st Bawang putih bubuk, 1 st Daun thyme
  • 250 ml Krim, Lada bubuk & Garam secukupnya
  • ½ st Ketumbar bubuk

Saus Krim Jamur:
  • 4 Champignon-iris, 50 gr Mentega
  • Sisa bahan perendam, 1½ sm Terigu, 150 ml Air


Cara membuat
  • Belah dada ayam di tengah menjadi 2, potong melintang setiap belahan menjadi 2. Dengan ujung pisau, buat lubang dalam di tengah2 dari sisi yg dipotong/samping tetapi jangan sampai tembus ke sisi satunya. Rendam ayam di bahan perendam, tutup & simpan di kulkas selama ± 1-2 jam.
  • Keluarkan ayam dari perendamnya. Sisipkan 1 balok keju ke tiap lubang di ayam. Campur terigu, baw. pth, parmesan, lada, peterseli, cabai & rosemary. Lapisi ayam dengan campuran terigu tsb, celup di telur, lalu lapisi dng panko. Goyang2 perlahan agar kelebihan tepung terlepas. 
  • Panaskan minyak yg cukup banyak (hingga ayam dapat terendam) di pan dalam. Goreng ayam dengan api sedang sampai matang & kuning kecoklatan. Angkat ayam dari pan & tiriskan di kertas penyerap minyak.
  • Saus krim: Campur sisa saus perendam dng air, sisihkan. Tumis jamur di atas api sedang dengan mentega sampai layu. Taburi terigu, aduk cepat hingga tercampur rataKecilkan api, tuangi campuran sisa saus sedikit2 sambil terus diaduk hingga saus halus (tak ada gumpalan terigu) & mulai mengental.
  • Hidangkan ayam & saus krimnya selagi panas bersama Tortelloni isi PestoKentang Ongklok atau Roasted Herb Potatoes (klik pada link untuk melihat resep2 cara membuatnya. Pada resep Tortelloni, ganti isinya dengan saus pesto). Taburi keju parmesan & peterseli di atasnya.


Ingredients
  • 500 gr big Chicken breast fillet, ground Pepper
  • 7 tbsp Panko/breadcrumbs, 1 tsp Rosemary
  • Cheddar cheese-cut to form 4 of 5x1 cm log
  • tbsp Flour, 1 Egg+1 tbsp Milk-beaten
  • 1 tbsp grated Parmesan+extra for sprinkle
  • 1 tbsp chopped Parsley+extra for sprinkle
  • 1 tsp Garlic powder, ½ tsp Chili flakes, Fry.oil

Marinade ingredients: Combine all well
  • 250 ml CreamSaltground Pepper
  • ½ tsp Garlic powder, 1 tsp Thyme
  • ½ tsp ground Coriander

Mushroom cream sauce:
  • 4 Champignon-sliced, 50 gr Butter
  • The remaining of Marinade sauce
  • 150 ml Water, 1½ tbsp Flour


Directions
  • Halve chicken breast in the middle; cut each halved of it horizontally into 2 pieces. With the tip of a knife, make a deep hole in the center of the cut side of each chicken piece, but don’t cut it through. Soak chicken in the marinade mixture; cover & then refrigerate it for 1-2 hours.
  • Take the chicken out of the marinade. Insert 1 cheese log onto the hole in each chicken piece. Combine flour with parmesan, garlic, pepper, parsley, chili flakes & rosemary. Coat the chicken well with seasoned flour; dip in the egg-milk mixture & then roll in panko. Gently shake of excess.
  • Heat enough frying oil to cover the chicken in a deep pan. Deep fry the chicken over medium heat until it's cooked & golden brown. Remove chicken from the pan & drain on paper towel.
  • Mushroom cream sauce: Mix the rest of marinade sauce with water; set aside. Saut√© the mushroom with butter over medium heat until wilted. Put in the flour; stir quickly to combine them well. Turn the heat to lowPour in the sauce mixture a little at a time; whisking constantly. Allow the sauce to thicken.
  • Serve schnitzel & cream sauce while it’s hot with Pesto stuffed TortelloniSteamed potatoes with Garlic Butter or Roasted Herb Potatoes (Please click on the link to see the recipes. To make the Pesto stuffed Tortelloni, just replace the ingredients for the filling with pesto sauce)Sprinkle some grated parmesan & parsley on top.

Popular Posts

Followers